Teknik Mudah Jaga Mata Untuk Para Suami


Saya suka bila berada di sebelah isteri, kemudian ada perempuan "kemungkinan" cantik lalu. Saya takkan pandang perempuan tu sampailah dia hilang dari pandangan kami. Saya siap pandang arah bertentangan kononnya tak sedar pun ada perempuan tu lalu. Buat relax je.

Bila dah lepas, saya rasa gembira dalam hati, "aku berjaya". Isteri saya ingat saya tak tahu dia akan tengok sama ada saya akan tengok ke tak? Saya boleh jamin dia sedang memerhati dan menunggu. Hahaha..

Tak kira la masa memandu ke, berjalan ke, duduk ke, memang saya peka bab ni. Ini adalah salah satu cara untuk elakkan "situasi tegang" yang sangat membazir masa dan mood.

Nanti disebabkan ini, mood yang happy boleh jadi down dan bosan. Adalah lebih baik kita hindarkan betul tak?

Kemungkinan cantik tu saya cakap begitu sebab saya nampak sekali imbas. Bila nampak saya terus tahu itu ujian saya. Benda di luar kawalan. Bukan kita yang tentukan siapa yang lalu depan kita.

Sebenarnya saya tak tahu pun isteri saya akan perhatikan saya atau tidak, tapi saya sentiasa set dalam hati saya begitu. Sebab katakanlah satu hari tiba-tiba dia betul perhatikan, pasti situasi tu jadi tak best nanti.

Kepada suami di luar sana, berhati-hatilah. Jaga mata anda sentiasa. Kalau isteri tak perhatikan kamu, Allah sentiasa memerhati.

Korang biasa tak perhatikan mata pasangan? Hehehe..

Kongsikan ye kalau rasa penulisan ringkas ini bermanfaat.

Jemput follow saya di Facebook 👉 Akhtar Syamir. Saya selalu menulis mengenai kekeluargaan, hubungan suami isteri dan isu semasa.

Jom join SUPERGROUP TELEGRAM saya di mana kita boleh berinteraksi dengan lebih rapat lagi.

Klik ➡️ BroOhsem Fans ⬅️

BroOhsem

Comments

Popular Posts